vrijdag 7 juli 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Krachtdieren', geschreven door Petra Stam

Wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk

Krachtdieren

Boekgegevens:
Titel: Krachtdieren
Auteur: Petra Stam
Genre: spiritualiteit
Uitgave: paperback, 288 pagina's in full colour met veel foto's 
Uitgever: A3boeken, juni 2017
ISBN: 978 94 91557 35 4
NUR:  728

Dieren staan dicht bij ons, verrijken ons leven, leren ons waardevolle lessen over trouw zijn aan je eigen natuur. Krachtdieren zijn spirituele gidsen, geestelijke helpers die hun wijsheid met ons delen. Ieder mens heeft in zijn leven een of twee krachtdieren die resoneren met zijn zielenergie. Ook kun je tijdelijk een krachtdier hebben, bijvoorbeeld in een moeilijke periode in je leven. Als je jouw krachtdieren kent en je ermee verbindt, begrijp je jezelf beter, herken je jouw positieve eigenschappen en valkuilen, weet je welke energie jou kan begeleiden en helen als je uit balans bent. Als je de krachtdieren van de mensen in je omgeving kent, kun je meer begrip en respect voor elkaar hebben.

Middels diepe spirituele verbindingen, meditatie en dream proving (slapen op een energetische dierremedie) heeft Petra Stam een uitgebreid en veelal vernieuwend beeld kunnen schetsen van 66 krachtdieren. Zij kreeg wijsheid uit het diercollectief, de essentie van de dierenergie alsook thema’s en dromen binnen en geeft die in dit boek door. Verder beschrijft ze de dieren en hun gedrag, vertelt ze over de mythen en tradities waarin ze een rol spelen en behandelt ze de kosmische varianten in de vorm van sterren(beelden) en –nevels. Door deze brede en diepgaande aanpak bevat dit boek een beschrijving van de essentie van de krachtdieren vanuit diverse lagen, waardoor je op verschillende niveaus verbinding met hen kunt maken.

Eerder las ik van Petra Stam  ISIS en de 14 sleutels tot heelwording. Petra schreef dat boek samen met Els Lijesen.

De auteur:
(foto: website auteur)

Petra Stam (1968) heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot symboliek, spiritualiteit, en de natuur. 
Na de Hbo-opleiding voor maatschappelijk werk heeft ze elf jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt en onder andere minderjarige asielzoekers en tienermoeders begeleid. Naast haar werk volgde ze de opleiding Klassieke Homeopathie en sloot die af in 1999. 
Sindsdien heeft ze haar eigen praktijk waar ze naast homeopathieconsulten ook cursussen 'eerste hulp met homeopathie' gericht op volwassenen en op kinderen geeft. De homeopathische geneesmiddelbeelden van planten, bomen, mineralen en dieren spreken haar zeer aan, omdat ze zijn te herkennen in de mens. Door in gesprek te gaan zoekt ze het meest passende geneesmiddel voor iemand, waardoor die lichamelijk en geestelijk weer op een natuurlijke manier in zijn kracht kan komen.

Tarotkaarten had ze al in haar jeugd, maar een intensieve cursus volgde ze later. Ze duidt de kaarten met behulp van haar kennis van symbolen, mythologie en psychologische processen, en haar inzicht, intuïtie en heldervoelendheid. Ze geeft consulten in haar praktijk of op locatie en geeft haar jarenlange ervaring door in de basiscursus tarot, verdiepingsavonden tarot en workshops, waarin intuïtietraining een vast onderdeel is. Ze is opgenomen in de lijst tarotdeskundigen Nederland.

De grote overeenkomst in al haar activiteiten is de beeldtaal, de symboliek, de natuurlijke weg en daarmee het streven naar zelfbewustzijn, eigenheid en vrijheid.

Lees meer over Petra op haar website.

Krachtdieren koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.