woensdag 5 november 2014

NTL: Nog te lezen 'De rode muur' van Marie Thérèse Boterman




De rode muur

Auteur: Marie Thérèse Boterman
Genre: roman
Uitgave: paperback, 400 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Marie Thérèse Schrijven
in samenwerking met uitgeverij nr58. Alkmaar, 2012
ISBN: 978 90 81943 88 8

Waar gaat het boek over?


Na de val van de Berlijnse Muur ontmoet Victoria, een fotomodel, de Londense krantenmagnaat Richard Whinsley. Hoewel hun milieu verschilt, lijkt niets een gelukkige toekomst in de weg te staan. Toch ontkomen beiden niet aan hun geschiedenis, ze vluchten ervoor. Niet alleen de Berlijnse muur, maar ook de opgetrokken muren binnen hun familie blijven hun leven beheersen.
De behoefte om met zichzelf in het reine te komen, voert hen mee in een huiveringwekkend avontuur. Een proces van pijnlijke ontdekkingen en moeilijke keuzes.

In 'De rode muur' beschrijft Marie Thérèse Boterman op fraaie wijze de beklemming van het dragen van het menselijk schild. De moed om opgetrokken muren af te breken staat in dit boek centraal.

Lees hier de eerste bladzijden uit 'De rode muur'.


Over de auteur:


Marie Therese Boterman werd geboren tijdens het Leidens Ontzet op 3 oktober 1946.
Ze verhuisde van Leiden naar Alkmaar.
Haar liefde voor literatuur ontstond al vroeg, doordat ze, als tweede uit een groot, druk gezin met zeven kinderen, voortdurend met haar neus in de boeken zat.
Ze trouwde jong en kreeg twee kinderen. Inmiddels woont ze al weer 42 jaar in het kunstenaarsdorp Bergen in NH.

In 1996 vertrok ze met haar man, vanwege zijn werk, voor een jaar naar Mexico. Hier studeerde zij Spaans. In die eenzaamheid, ver weg van familie en vrienden, ontstond het idee ook echt een roman te schrijven.Toch zou dit nog 10 jaar duren.
Na haar terugkeer in Nederland gaf ze dit idee vorm door zich de daaropvolgende jaren te verdiepen in proza, poezie en creatief schrijven.

Haar eerste roman “Sara” verscheen in 2008.

Marie Thérèse Boterman beschrijft in haar boeken thema’s als macht, afkomst en de moed om het verleden los te laten.

Kijk ook even op haar website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.