zaterdag 30 december 2017

Vandaag ontvangen: 'Boeren in Brabant', geschreven door Corry de Moor

Een familieverhaal

Boeren in Brabant


Boekgegevens
Titel: Boeren in Brabant  Een familieverhaal
Auteur: Corry de Moor
Genre: waargebeurde verhalen
Uitgave: paperback, 164 pagina’s met illustraties
Uitgever: Uitgeverij Gopher, december 2017
ISBN: 978 90 59742 81 9
Illustrator: Jacqueline Wassenberg

In deze bundel vol familieverhalen gaat Corry de Moor terug naar haar kindertijd, een rijke en gelukkige tijd op een afgelegen boerderij in West-Brabant. 
Aan de hand van gewone, alledaagse gebeurtenissen beschrijft ze hoe zeven kinderen opgroeien in een traditioneel, naoorlogs katholiek boerengezin. Vader is een geschoolde herenboer, moeder een binnenboerin en een achternicht werkt jarenlang voor kost en inwoning als huishoudster. Beide zonen uit het gezin genieten de voor die tijd vanzelfsprekende privileges. De vijf dochters hebben die voordelen niet, maar worden wel allemaal gemotiveerd een opleiding te volgen om een vak te leren. 

Corry de Moor illustreert zo op een oorspronkelijke en verrassende wijze de maatschappelijke, culturele en landbouwkundige veranderingen die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw in Nederland hebben plaatsgevonden. 
Haar verhalen worden met fraaie tekeningen van Jacqueline Wassenberg verlevendigd.
(bron: achterflap)

De auteur: 
(foto: Mijneigenboek)

Corry de Moor werd geboren in 1947 in West Brabant. Op zeventienjarige leeftijd ging ze naar Maastricht om de NXX-opleiding te volgen. Na de afsluiting hiervan werd ze docent in het beroepsonderwijs en kreeg twee kinderen. Van 1990 tot 1997 volgde ze in deeltijd met succes de studie Rechten aan de Universiteit Maastricht. 
In 1999 vertrok ze naar Nampula in het noorden van Mozambique. Daar werd ze docent en later decaan van de rechtenfaculteit van de Katholieke Universiteit Mozambique (UCM). In 2008 verhuisde zij naar de hoofdstad Maputo waar ze een aanstelling kreeg aan de rechtenfaculteit van de nationale Eduardo Mondlane Universiteit (UEM). Ze zette daar een centrum op voor bijscholing van Mozambikaanse juristen. Over haar ervaringen in Mozambique schreef zij het boek Afrikaanse Vrouwen, dat in 2011 werd gepubliceerd. 
Zij woont vanaf 2012 in Portugal. In 2017 blikt zij terug op haar jeugd in haar tweede boek: Boeren in Brabant.

Boeren in Brabant koopt u bij uw lokale boekhandel of

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.